Voor vragen, commentaar, tips enz, mail me op ronald@ronaldwilmink.nl

6. Waar ik nu mee bezig ben

Al het voorgaande heb ik geschreven in 2012, nu ruim 4 jaar geleden.
Mijn testbaantje van één bij twee meter, in schaal n, heb ik toen afgebroken om een testbaantje voor digitaal aan te leggen.
Daarmee heb ik geëxperimenteerd om met een Multimaus, een S88XpressNetLi en Rocrail op een computer de baan te laten besturen. Rocrail kan ook op een Raspberry Pi draaien, vandaar.

Toen dat gelukt was heb ik de testbaan weer afgebroken, dit keer inclusief tafel, om op een andere plek een wat grotere baan te kunnen beginnen. Zowel digitaal als analoog, omdat niet alle locomotieven van een decoder kunnen worden voorzien door te weinig ruimte, maar ook omdat ik zèlf ook nog wel met de hand wil rijden.

Begonnen met digitaal. Toen dat werkte en analoog weer aan de beurt was bleek de plek van de tafel, door de schuine wanden onder het dak, toch niet ideaal.
Dus alles weer afgebroken en op een andere plek weer overnieuw begonnen. Nu heb ik een ruimte van zo'n vijf bij 2,5 meter. Tevreden!!
Ik ben nu bijna klaar met het leggen van de rails. Ook hier weer digitaal èn analoog. Dan ga ik eerst weer digitaal aansluiten en pas daarna is analoog weer aan de beurt. En zal ik verder gaan met díe automatisering.
Ik verwacht dat dat in de loop van 2017 kan gaan lukken....
Jan 2017.

Hier alvast twee foto's van mijn nieuwe baan in aanbouw. Station Noord Station Noord

<<<<< vorige blz